Citronsyracykeln påverkar hastigheten på hur tunnhårig äldre män blir

Posted by on 18/06/2012   Category: Okategoriserade    .

Citronsyracykeln: Citronsyracykeln eller Krebs cykel som den också kallas upptäcktes i början av 1930-talet av just Hans Krebs. Denna process sker i matrix i mitokondrierna och har som huvudsyfte att extrahera energi ur vår föda, på cellulär nivå men också styra hur mycket hår vi kommer att tappa och var på skalpen detta kommer att ske. En tunnhårig person som är känslig för testosteron kommer att vara extra känslig för att drabbas av håravfall vid ung ålder. Den nyttjar pyruvat i det första av nio steg i cykeln, pyruvat som kommer från kolhydratmetabolismen ovan nämnd. Kolhydrater som omvandlas till ATP kommer att nyttjas bättre om personen genom går en hårlaser behandling eller i fallet kvinnor en laser behandling mot kvinnligt håravfall. Slutresultatet i citronsyracykeln är koldioxid och att NAD+ och FAD blir återreducerade. Av detta skäl bildas heller inte mycket ATP i citronsyracykeln.





Liked it here?
Why not tryout the sites on the blogroll...